НОВИНИ

Tеатральна риболовля /Т-fishing/ про 48-й театральний сезон

27.08.24

Tеатральна риболовля /Т-fishing/ про 48-й театральний сезон

Підсумковий театральний проєкт «Театральної риболовлі» – Театральний сезон 2023/2024 – Волинську область презентував – обасний центр – Луцьк.
Свій 48-й сезон Волинського театру ляльок розпочав з оновленого логотипу, елементів корпоративного стилю, галереї портретів акторів та юних глядачів. Весь сезон було підпорядковано впровадженню візуальної впізнаваності. Повністю оновлено підхід до ведення сторінок театру у соціальних мережах, запрацював новий театральний вебсайт, на якому актуальна інформацію щодо подій та вистав, можливість придбати квитки.
Протягом сезону у Театрі випустили шість прем’єр та одне різдвяно-новорічне дійство, зіграли 262 вистави з прибутком від квитків на суму 1 мільйон 647 тисяч 420 грн. Кількість глядача склала 26 200. Окремий напрям – робота із дітьми соціально вразливих категорій, діти ВПО, члени громадських організації та об’єднань. Ведеться робота з адаптації частини вистав, відповідно до специфіки аудиторії, впроваджуються інклюзивні театральні проєкти.
Активна позиція театру й до участі у міських та всеукраїнських проєктах. В приміщенні театру відбулася виставка ляльок-мотанок від майстринь всеукраїнського масштабу «Князівни та княгині», проведено Всеукраїнський конкурс професійних читців ім. Лесі Українки, конкурс та виставка дитячої творчості «Сніговики та ялинки», конкурс дитячих талантів «Радість життя», благодійний мистецький проєкт «...Борітеся...», «Лялькова майстерня для дітей з інвалідністю та без», «Літня школа лялькарства», організація театральної студії при театрі, театральний марафон «День дитячого театру» тощо.
Із виставами «Пригоди Принца та Принцеси» та «У нашім раї на землі» взяли участь у фестивалі української культури на Підляшші «Підлясська осінь»; вистава «Ріпка, або Казка на городі» перемогла у номінації «Найкраща вистава для дітей дошкільного віку» Всеукраїнського віртуального огляду-конкурсу театрів ляльок України «Прем'єри сезону».
Наймасштабнішим проєктом театру в сезоні стала «Цілюща лялькова терапія: стимулювання молодих умів та зміцнення юних сердець у час війни», профінансована зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt та Goethe-Institut Ukraine. В рамках проєкту проводилися теоретичні та практичні заняття з лялькотерапії та воркшопи зі створення ляльки. З 11 листопада по 5 грудня на базі театру було проведено 4 тренінги з лялькотерапії для профільних спеціалістів (С. Сасюк, В. Хаїнський); 7 воркшопів зі створення театральної ляльки та лялькотерапії для дітей і підлітків (О. Іщук, Н. Бруяка); 5 терапевтичних сеансів лялькотерапії для дітей та молоді (В.Хаїнський, А. Скрипічук, К. Лавринець, Л. Гарлінська).
На жовтень 2025-го припадає 50-річчя від дня заснування театру – тому основний фокус на дослідженні та збереженні історії театру. Звісно, готуються прем’єри, майстер-класи, заходи для дітей та батьків, залучення державних гранітів, підтримки меценатів та благодійних фондів.









МИ ВІДКРИТІ ДО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ

Пишіть:

Телефонуйте:

+38 050 918 4913 Олена Володимирівна (головний адміністратор театру)

(0332) 72 32 60 - Каса

(0332) 72 31 37 - Черговий

(0332) 72 31 63 - Приймальна

Приходьте:

Слідкуйте: