НОВИНИ

Прем'єрою вистави завершилася «Лялькова майстерня для дітей з інвалідністю і без»

09.07.24

Прем'єрою вистави завершилася «Лялькова майстерня для дітей з інвалідністю і без»

"Найцінніший скарб" - сяйво дитячих мрій та щирої творчості осяяло Волинський академічний обласний театр ляльок! Цього разу публіку зачарувала вистава-колаж "Найцінніший скарб", створена юними талантами "лялькової майстерні".

Ось і промайнули 7 дивовижних, наповнених творчістю та натхненням днів нашої Лялькової майстерні.
За цей короткий проміжок часу наші талановиті учасники встигли відкрити для себе театральне мистецтво та навіть більше - самих себе.
Кожен ранок починався з акторських тренінгів, створення власних ляльок - героїв майбутньої вистави, чиї історії були написані дітьми також власноруч. І все це у неймовірній дружній атмосфері, де кожен був важливою частинкою однієї мозаїки під назвою "дружба".
Сім днів натхнення, фантазії, експериментів та співтворчості подарували глядачам безліч враженнь та позитивних емоцій. Діти, незалежно від своїх можливостей, об'єдналися, щоб дослідити глибини свого внутрішнього світу, подолати страхи та знайти справжній скарб - силу добра та єднання.
На сцені ожили унікальні герої, створені дитячою уявою. Кожен з них володів особливою суперсилою, яка служила на благо інших. Ці лялькові персонажі стали втіленням щирості, сміливості та віри у власні можливості. Вистава "Найцінніший скарб" нагадує нам, що справжні скарби не ховаються під землею, а сяють у наших серцях, коли ми робимо добро та допомагаємо ближнім.

Важко сказати, що є ціннішим - вистава "Найцінніший скарб", як результат дитячих старань та джерело їх емоцій та посмішок. Чи все ж таки сам процес, що об'єднав нас та подарував не лише натхнення та гарний настрій, а і нових друзів. В будь якому разі ми впевнені, що кожен учасник Лялькової майстерні, кожен глядач сьогодні пішов з театру із дуже теплими та світлими почуттями у серці - а це означає, що найцінніший скарб знайдено!

 Ми дякуємо кожному, хто був з нами ці 7 днів: кураторці проєкту Вікторія Колодяжна, директору-художньому керівнику театру Вадим Хаїнський, психологині Olena Morol, художниці-постановниці - Олеся Іщук, художницям лялькаркам - Ольга Данилишин, Каріна Хамулка, режисерці Kateryna Lavrynets, актрисі Алла Скрипічук та неймовірним волонтерам проєкту - Олесю Філюку, Діані Кузнецовій, Юлії Самойліч, Вікторії Ткачук, Марії Самойловій, Андрію Тимощуку.

Лялькова майстерня для дітей з інвалідністю та без проходила в рамках проекту "Інклюзивні мистецькі практики для підтримки ментального здоров'я дітей та дорослих під час війни", який реалізує ГО "Лабораторія змін" у партнерстві з Волинський академічний обласний театр ляльок за підтримки Український культурний фонд в межах грантової програми «Культура без барʼєрів»



Фото Віталій Віжанський

МИ ВІДКРИТІ ДО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ

Пишіть:

Телефонуйте:

+38 050 918 4913 Олена Володимирівна (головний адміністратор театру)

(0332) 72 32 60 - Каса

(0332) 72 31 37 - Черговий

(0332) 72 31 63 - Приймальна

Приходьте:

Слідкуйте: