НОВИНИ

Підсумки проєкту «Цілюща лялькова терапія: стимулювання молодих умів та зміцнення юних сердець у час війни»: круглий стіл за участі обласної влади, організаторів, учасників, фахівців

07.12.23

Підсумки проєкту «Цілюща лялькова терапія: стимулювання молодих умів та зміцнення юних сердець у час війни»: круглий стіл за участі обласної влади, організаторів, учасників, фахівців

7 грудня у Волинській обласній раді відбувся круглий стіл за підсумками грантового проєкту «Healing Puppetry: Empowering Young Minds and Strengthening Young Hearts during Wartime» / «Цілюща лялькова терапія: стимулювання молодих умів та зміцнення юних сердець у час війни», який фінансувався зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut Goethe-Institut Ukraine Auswärtiges Amt.

Ідея впровадження такої особливої арт-терапії належить Волинському академічному театру ляльок. Його керівник Вадим Хаїнський розповів, що мета проєкту полягає у використанні мистецтва театру ляльок як терапевтичного та творчого засобу для надання психологічної підтримки та емоційного зцілення дітей і молоді, які проживають в умовах воєнного часу.

Досвід лялькотерапії виявився настільки вдалим, що його вирішили поширити на дитсадки, школи, бібліотеки, залучивши до співпраці зацікавлених партнерів. Майже пів сотні таким театральний колектив вже передав досвід роботи з ляльками та проведення терапевтичних сеансів з ними.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт переконаний, що проєкт неодмінно варто поширювати у громадах.

Учасники круглого столу вирішили, що проєкт таки матиме продовження. Для представників місцевої влади, освітян, вихователів, психологів, арт-терапевтів, громадських активістів, які працюють з дітьми та молоддю, організують тренінги з вивчення технік лялькотерапії, майстер-класи зі створення театральних ляльок, а також залучать експертів до розробки стійких планів із впровадження програм лялькотерапії та емоційної підтримки в освіті та громадському секторі. У перспективі це сприятиме інтеграції лялькотерапії в шкільні навчальні плани чи громадські проєкти.






МИ ВІДКРИТІ ДО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ

Пишіть:

Телефонуйте:

+38 050 918 4913 Олена Володимирівна (головний адміністратор театру)

(0332) 72 32 60 - Каса

(0332) 72 31 37 - Черговий

(0332) 72 31 63 - Приймальна

Приходьте:

Слідкуйте: