НОВИНИ

Історія народження вистави "Як горобець розуму шукав" Володимира Богданця

25.09.24

Історія народження вистави "Як горобець розуму шукав" Володимира Богданця

Добра та повчальна історія, яка розповідає маленьким глядачам, що в житті важливо бути допитливим, працьовитим та завжди приходити на допомогу друзям. Про це вистава «Як горобець розуму шукав» Володимира Богданця, за мотивами казки Лесі Українки "Біда навчить".

Режисер-постановник та автор інсценізації Володимир Богданець поділився своїми спогадами, як у його серці народилася ідея цієї постановки:

«Одного разу я йшов центром міста, зупинився на театральному майдані біля старих верб і почув мелодію зі свищиків – такі іграшки, які продавали дітям. Мелодія одразу в уяві намалювала звуки різних птахів: горобця, зозулі, сороки, лелеки… Це були одночасно і голоси птахів, і народні мелодії. Я пригадав казку Лесі Українки «Біда навчить». Потім написав інсценізацію до казки. В нас утворилася творча тріада з художницею Олесею Іщук та композитором Костянтином Яворським. Далі актори впродовж двох місяців вчилися грати на свищиках. І лейт-мотив, який лунає крізь всю виставу зароджується на сцені з їхнього живого виконання. Художниця через візуальне бачення внесла до вистави наші народні Волинські мотиви – це скриня з витинанками. Всі разом ми доповнювали один одного і було легко творити мистецтво».

«Як горобець розуму шукав» - це дитяча казка, яка розповідає про пригоди маленького Горобчика, що вирушає у світ в пошуках мудрості та знань. Але мудрість не завжди варто шукати десь далеко. Часто вона приходить через власний досвід, спостереження та добрі вчинки.

1 жовтня вистава буде представлена на XIX Міжнародному фестивалі театрів ляльок "Інтерлялька 2024" м. Ужгород.

А 29 вересня запрошуємо переглянути постановку у Волинському театрі ляльок. Початок о 12:00.

МИ ВІДКРИТІ ДО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ

Пишіть:

Телефонуйте:

+38 050 918 4913 Олена Володимирівна (головний адміністратор театру)

(0332) 72 32 60 - Каса

(0332) 72 31 37 - Черговий

(0332) 72 31 63 - Приймальна

Приходьте:

Слідкуйте: