НОВИНИ

Безкоштовні покази вистави "Зоряні колисанки" Катерини Лавринець за українськими народними колисковими

18.09.24

Безкоштовні покази вистави "Зоряні колисанки" Катерини Лавринець за українськими народними колисковими

14 вересня у Волинському академічному обласному театрі ляльок відбулася прем'єра "Зоряні колисанки" Катерини Лавринець за українськими народними колисковими.

Проєкт "Імерсивна вистава "ЗОРЯНІ КОЛИСКОВІ" для дітей молодшого дошкільного віку" реалізовано "Лабораторією змін" спільно з Волинським академічним обласним театром ляльок за підтримки Українського культурного фонду.

Перші покази були безкоштовні за попередньою реєстрацією. Глядачі змогли переглянути їх у театрі ляльок та Інклюзивному хабі.

Бейбі-вистава створена у форматі імерсивної постановки і передбачає взаємодію дітей з акторами. Глядацькі місця розміщено на сцені, що дозволяє повністю відчути події, які відбуваються навколо, і поринути у казковий світ колискових пісень із персонажами, природою та фантастичними істотами.
Художнє оформлення постановки втілено Олесею Іщук за мотивами творчості української народної художниці Марії Примаченко.

Зоря — Богдана Нагорна.
Дрімко, Котик — Алла Тихомирова, Алла Скрипічук.
Сонько — Оксана Нижник, Світлана Криворучко.
Акторки, кожна у своїй ролі, забавляються з дітьми, діляться реквізитом та запрошують до спільної гри у виставі. Метод арт-терапії застосовано вперше для репертуарної постановки у Волинському театрі ляльок. Консультант із сенсорної інтеграції — Анна Павлось.

Режисерка вистави Катерина Лавринець опрацювала архівні записи та матеріали з різних куточків України й обрала дев'ять українських народних колискових, які лягли в основу постановки. Завдяки методу Орф-підходу музика допомогла об'єднати різні ігрові моменти, у яких залучені всі учасники дійства. Для розвитку мовлення та слухового сприйняття у дітей також було використано живі музичні інструменти та співи. Композитор — Костянтин Яворський.

Постановка створена з метою зниження рівня стресу в глядачів, зняття тривожності та покращення ментального здоров'я.

Найближчі покази вистави у Волинському академічному обласному театрі ляльок 12 та 26 жовтня. Детальніше тут.

МИ ВІДКРИТІ ДО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ

Пишіть:

Телефонуйте:

+38 050 918 4913 Олена Володимирівна (головний адміністратор театру)

(0332) 72 32 60 - Каса

(0332) 72 31 37 - Черговий

(0332) 72 31 63 - Приймальна

Приходьте:

Слідкуйте: